dijous, 10 de novembre del 2011

'Per una sanitat pública i de qualitat'

Des que el Govern de la Generalitat va iniciar la política de retallades en la sanitat pública, que ha estat especialment virulenta a l'Institut Català de la Salut (ICS), ja que ha estat l'empresa sanitària que més ha vist reduït el seu pressupost, les condicions laborals del personal i el servei sanitari que ofereixen als ciutadans s'han anat deteriorant progressivament.
Als treballadors de l'ICS, com a tots els funcionaris, se'ls va retallar el salari un 5% al maig de 2010 i durant el 2011 se'ls ha congelat el sou. L'ICS ha acomiadat centenars d'interins, no substitueix les baixes, ha tancat plantes i quiròfans i, ara, vol tancar els serveis centrals dels hospitals durant 5 dies. Comencen a fer-se públiques les conseqüències d'aquestes mesures sobre les llistes d'espera, que són molt més greus del que el conseller havia dit. A tot això s'hi afegeix l'anunci de la retallada de la nòmina de desembre als treballadors i treballadores i si no accepten, l'amenaça és l'acomiadament de 1.500 interins més.
El Govern de la Generalitat està decidit a dividir l'ICS en petites empreses i a trossejar-lo per vendre'l en petites dosis a grups privats l'únic objectiu dels quals serà obtenir beneficis a costa de la sanitat pública.
Els treballadors de l'ICS no han d'aguantar més agressions: ni contra l'empresa que ha de continuar sent el primer proveïdor públic de Catalunya; ni contra els ciutadans de Catalunya que estan patint un deteriorament progressiu del servei sanitari a què tenen dret; ni contra els seus drets laborals i retributius.
Feu clic per veure les declaracions de Carme Padilla, responsable de l'ICS de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya, efectuades a la concentració del dimecres 9 de novembre de 2011 

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada