dilluns, 25 de juliol del 2011

El Parc Salut Mar, en serveis mínims contra les retallades

Aquest dimarts es podria signar un acord per minimitzar l'efecte de l'ERO, que finalment podria afectar 85 treballadors

LAMALLA.CAT / AGÈNCIES 
Els treballadors del Parc Salut Mar, que inclou l'hospital del Mar i de l'Esperança entre d'altres centres, estan convocats a fer vaga aquest dilluns. Les aturades es faran de de 9.00 a 11.00h i de 15.00 a 17.00h, quan s'han establert serveis mínims. Mentrestant, els sindicats continuen negociant amb la direcció per eliminar o minimitzar al màxim l'impacte de l'ERO presentat per l'empresa per a 194 treballadors. Ja s'han apropat posicions i es podria signar un acord aquest mateix dimarts.


Notícies relacionades
El Consorci de l'Hospital del Mar prepara l'acomiadament de 194 treballadors[16/06/2011]



Segons han explicat a EFE fonts pròximes a la negociació, dimecres passat el comitè d'empresa i la direcció del consorci sanitari van acordar reduir l'afectació de l'ERO de 194 a 85 treballadors. Després d'aquest acord, el comitè d'empresa prossegueix les negociacions amb l'objectiu de minimitzar encara més l'efecte d'aquest ERO o, fins i tot, eliminar-lo del tot.
Divendres, en una altra reunió amb els gestors del consorci sanitari, el comitè va presentar diverses ofertes que permetrien estalviar 4 milions de despesa al centre sanitari, que ha de presentar-los una resposta aquest dimarts. Els membres del comitè d'empresa es mostren "esperançats" davant l'acostament de posicions en les últimes reunions i esperen que dimarts ja es pugui signar un preacord amb la direcció del Parc Salut Mar.
Davant aquests avenços, els treballadors van decidir reduir la vaga, prevista inicialment per a tota la setmana, a només dilluns i dimecres, encara que el segon dia de protesta es manté en suspens a l'espera del que passi a la reunió de dimarts.
En tot cas, la vaga de dilluns es manté en les franges horàries marcades -de 9.00 a 11.00h i de 15.00 a 17.00h- sempre mantenint els serveis mínims que marca la Generalitat. Els principals afectats de la protesta seran els pacients que hagin d'acudir a consultes ordinàries als quals se'ls reprogramarà la visita a la data més pròxima possible.

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada