dimarts, 29 d’octubre del 2013


El Govern de la Generalitat vol continuar retallant i busca complicitats
CCOO exigeix al Govern el manteniment del poder adquisitiu i de les pagues, el restabliment de les plantilles, la contractació dels interins i substituts amb el 100% de jornada i salari i la renegociació de les condicions de treball en els pressupostos del 2014

Ahir a la tarda s’ha tornat a reunir la MGNFP (Mesa General de Negociació de la Funció Pública), en què l’Administració ha presentat als sindicats un document sobre “altres mesures temporals de reducció de la despesa de personal per al 2014”.

Amb aquest document, el Govern simula una negociació que vol donar ja per tancada, per ocultar allò que vol fer: noves retallades als empleats i a les empleades públics.
El Govern pretén que els sindicats acordin referendar la resolució del Parlament per “mantenir el poder adquisitiu”, quan aquesta resolució no compromet cap millora i sí que incorpora una nova pèrdua d’una paga sencera.
A la proposta d’acord, el Govern incorpora com a novetat la reducció d’un 15% del sou del personal interí. La novetat és que aquesta mesura era per dos anys (acabava a principis del 2014) i ara la volen perllongar durant tot l’any.
El passat 26 de setembre, una resolució del Parlament de Catalunya aprovada pels grups parlamentaris de CiU i d'ERC establia que "es negociarà l’establiment dels mecanismes necessaris per garantir que els treballadors públics no perdin poder adquisitiu el 2014”.

CCOO entén que l’única manera de garantir el poder adquisitiu dels empleats i les empleades públics, greument erosionat els últims anys, seria cobrar totes les pagues i incrementar-les segons l’IPC.

CCOO denuncia la confosa proposta del Govern de “no perdre poder adquisitiu” el 2014 i no acceptarà noves retallades.

El Govern segueix incomplint la resolució del Parlament i aprofundeix en el maltractament als treballadors i treballadores públics de Catalunya.

CCOO continuarà treballant amb totes les seves forces en la defensa dels empleats i empleades públics i oposant-se a qui fa recaure sobre ells el pes de les retallades.

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada