dimarts, 25 de desembre del 2012

Avís a navegants i a professionals àvids del lucre


La tebiesa amb la que algunes persones i organitzacions s'enfronten a les retallades en sanitat, els fa sospitosos del desig de lucrar-se en futures adjudicacions d'Entitats de Bases Associativa (EBA).
El País (23/12/12) publicava la noticia que a Tarragona ha quedat deserta la privatització de la gestió de l'Àrea Bàsica de Salut del CAP Muralla. El Departament de Salut ha fracassat en el seu intent, tot i que un grup de 30 treballadors, units en una EBA, s'han presentat al concurs. La manca de solvència de l'EBA és la justificació que brandeix Sanitat per deixar deserta la licitació.
Pensava que en una primera fornada de privatització de la sanitat de casa nostra, passaria per atorgar la gestió de l'Atenció Primària a les EBA i posteriorment, en un futur no molt llunyà i després d'escanyar-les econòmicament, justificar les concessions a les grans empreses del negoci sanitari.
Després de la privatització dels centres de salut de l'Escala a EULEN®, una empresa amb molts ànims de lucre, cal pensar que les futures privatitzacions aniran per aquest camí, a no ser que el procés encetat cap a la consulta del 2014 hagi fet que els taurons de l'especulació en el negoci de la salut s'hagin destrempat.
El cas és que el Departament de Salut ha iniciat converses amb les treballadores/rs però amb un preu a la baixa del valor estimat del contracte, pressupostat inicialment en 2.38 milions d'euros...se'ls veu massa el crostó!

Per altra banda, en el mateix El País, podem llegir l'entrevista que li fan a José Luis Quintana, metge de família i director del centre de salut El Greco de Getafe (Madrid), que ha estat un dels directors impulsor de les dimissions en bloc de les direccions dels centres de salut de Madrid.
La marea blanca que viu Madrid és en defensa de la sanitat pública i dels drets laborals de les persones que treballen en la sanitat pública.

Fora bo que, a partir d'ara, aquesta taca blanca s'estengui amb força en el nostre territori per evitar més privatitzacions de la sanitat, i així evitar l'oportunisme d'algunes persones i empreses a lucrar-se, baixant la qualitat de l'atenció sanitària i retallant els drets laborals de les treballadores/rs de la sanitat.

Elio

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada