dimarts, 14 de febrer del 2012

El conseller de Salut no diu la veritat quan culpa als sindicats de la disminució d'activitat de l'ICS

CCOO denuncia que les interferències del Departament de Salut van impedir arribar a un acord a l'Institut Català de la Salut

El sindicat denuncia un cert interés per torpedinar l’acord i poder justificar el trossejament de l’ICS L'any 2011 els hospitals de l'Institut Català de la Salut van patir una retallada de la seva activitat molt superior a la que es va aplicar a la resta de centres de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública. Ahir, al Parlament de Catalunya, el conseller de Salut va fer recaure la responsabilitat sobre els sindicats que a l'ICS no vam ser capaços d'arribar a un acord que sí vam fer a la resta del sector. Res més lluny de la veritat. La negociació a l'ICS va ser a final d'any quan la disminució d'activitat dels hospitals de l'ICS ja s'havia fet efectiva. Aquesta retallada d'activitat als hospitals de l'ICS va ser decidida pel Departament molt abans i forma part d'una estratègia sistemàtica de treure activitat a l'ICS per passar-la als centres concertats o, de vegades, privats.
És cert que a l'ICS no es va poder arribar a un acord, com sí havíem aconseguit en molts altres centres de la XHUP. Cal tenir en compte, però, que per la part sindical els interlocutors érem els mateixos; el que era diferent a l'ICS era la representació de l'empresa i les interferències que es produïen des del Departament, ja que cada vegada que es veia la possibilitat d'arribar a un acord, el conseller feia unes declaracions que dinamitaven la negociació. Tot sembla indicar que hi havia un cert interès perquè no s'arribés a un acord i poder dir que l'ICS és ingovernable; tot plegat amb l'única intenció de poder justificar el seu trossejament i l'entrada de capital privat. Per a això es va fitxar Josep Prat i això és el que no va voler explicar el conseller.

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada