dijous, 20 d’octubre de 2011

.La Generalitat vol "trossejar" l'ICS i que el gestioni capital privatSegons 'El País', el Govern vol crear 20 societats que gestionarien 8 hospitals i 12 grups de centres d'atenció primària La Generalitat de Catalunya està decidida a donar un fort gir de volant a la gestió de la sanitat pública. Cap altra administració pública de l'Estat ha pres una decisió similar abans. Segons afirma El Pais aquest dimecres, l'objectiu del govern de Mas és "trossejar" tota l'estructura sanitària que gestiona: vuit grans hospitals, 286 centres de salut i cent altres equipaments. Concretament, en vol fer vint empreses públiques que hauran de sotmetre's a les normes de lliure competència. Així, pretenen aconseguir que les noves empreses tinguin beneficis, donar entrada al capital privat i afavorir que els treballadors es converteixin en empresaris del sector.

Segons aquest rotatiu, el pla "no tindria un impacte directe" sobre el ciutadà perquè seguiria sent atès amb la seva targeta sanitària actual. Aquest pla del Govern va més enllà del que s'ha anat abans i va més enllà del que han anat comunitats governades pel PP, com Madrid o València. Aquestes autonomies han cedit a la gestió privada només els nous hospitals però han mantingut els que van rebre de l'Insalud.

L'ICS compta de moment amb un pressupost anual de 2.892 milions d'euros i una plantilla de 41.673 treballadors. Si el pla es portés a terme, l'ICS encapçalaria el holding que controlaria aquestes societats.

Segons el document intern de la Generalitat a partir del qual el rotatiu extreu la informació, "La governança de l'ICS", les 20 noves empreses estaran obertes a la "participació de professionals" del sector sanitari a través de contractes programa. El document s'ha elaborat durant el mes de maig i ja ha començat a donar-se a conèixer als gerents territorials de l'ICS. Segons aquest text, hi ha una necessitat de "reformular" l'empresa sanitària pública perquè la veu "ingovernable" per les seves dimensions.

Accediu al article de El País

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada