dimecres, 6 d’octubre del 2010

UNA NOVA OPORTUNITAT PERDUDA

Aquesta és una reflexió des del punt de vista sindical sobre el procés de concentració de guàrdies de dissabtes a l’ABS Montclar en el marc del “Projecte Ciutat” (PC) i de quina manera s’ha resolt desprès d’un procés de no-negociació encoberta amb el personal GiS d’aquesta població.

Abans de continuar, aquesta Secció Sindical vol deixar clar que en cap moment es va oposar al projecte, malgrat els dubtes que sobre la qualitat assistencial ens provoca. Això si, a demanda dels companys i companyes GiS de tots els centres de Sant Boi ens varem oferir a assessorar i a donar suport a les seves demandes.

Encara que moltes vegades assistim a reunions en les què se’ls omple la boca donant les màximes qualificacions als GiS, pensem que el problema sorgeix fonamentalment per la poca, per no dir nul·la, importància que se li dóna a aquest personal en el funcionament dels equips. Són, tal com ho hem vist, elements comparables als mobles amb els quals s’equipen els centres, malgrat que la seva tasca és tan fonamental per al seu funcionament com qualsevol altre estament.

Es dirà (ho donem per descomptat) que aquesta és una afirmació radical i que en cap moment els han volgut menystenir, que s’han tingut diverses reunions amb ells, que el PC els beneficia, etc, etc, etc...

La realitat és que la Direcció d’aquest SAP, en el moment de dissenyar i posar en marxa el PC es va reunir amb els metges, amb les infermeres.... Amb tots ells es va negociar i arribar a acords. Però el que va donar per descomptat és que el personal GiS no tenia res a dir i que per tant no calia ni informar de que es canviava les seves condicions de treball obligant al personal a treballar fora del seu centre de nomenament ni oferir-los ninguna compensació. En les reunions en les què vam estar presents es va dir clarament, per part de la Direcció, que no s’obligaria a ningú a anar enlloc que no volgués. En l’última es va informar dels quadrants de guàrdies corresponents a cada centre. A la sol·licitud per part del personal de fer la jornada de dilluns a divendres i fer les guàrdies per atenció continuada com els altres estaments i d’altres propostes, res de res. Ni tant sols la molèstia de dir que es faria el possible per assolir una reivindicació d’altra banda absolutament lògica i que deixa al personal GiS en situació de discriminació com ve sent habitual, sense oblidar les pressions exercides sobre el personal en forma de xantatge emocional (“els companys i companyes de Montclar ho hauran d’assumir tot ells”, “seran les vostres companyes amb contracte territorial qui faran totes les guàrdies”,...) i d’altres molt menys emocionals.

Creiem doncs que aquesta era un magnífica oportunitat per implicar i motivar positivament al personal GiS tant de Sant Boi de Llobregat com de la resta del SAP.

Malauradament i seguint el guió previst per l’empresa, constatem, una vegada més, que no hi ha voluntat de arribar a acords ni de complir molts dels ja establerts.

Secció Sindical CCOO Baix Llobregat Litoral – El Prat

octubre 2010

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY: "Si vols construir un vaixell, no comencis buscant fusta, tallant taulons o distribuint el treball… primer has d'evocar en els teus l'anhel pel mar"

2 Comments:

Anònim said...

És vergonyós el tracte que es dona als GiS...amb aquesta manera de fer....dubto que ningú se senti implicat amb cap projecte nou.

Carpanta said...

No sé que us esperàveu. Només et fan cas si ets metge. I una mica si ets infermer/a. Els demés som xavalla, res més. Contínuament ens menteixen i emboliquen. Ens hem d’ajuntar i denunciar les seves pràctiques.

Publica un comentari a l'entrada