dijous, 1 de juliol de 2010

TOTS A MONTCLAR?

Com totes i tots sabeu, a la ciutat de Sant Boi de Llobregat, en el marc del Projecte Ciutat, el nostre SAP està impulsant la concentració del servei d’atenció primària dels dissabtes en un sol centre amb la intenció de reduir costos i “millorar la qualitat” de l’atenció.

Aquesta iniciativa ha creat un problema als GiS dels centres afectats ja que han de fer part de la seva jornada ordinària anual (1.599h.) fora del centre de treball on tenen el nomenament. Com és habitual, l’actuació d’alguns directius d’aquest SAP ha estat no tenir en cap moment en compte ni la normativa ni la opinió del personal GiS, tradicionalment considerat com personal de tercera.

Volem deixar clar que no és la voluntat d’aquesta Secció Sindical de posar en contra d’aquest projecte al personal afectat. Només informem de que no existeix obligació legal de complir aquesta jornada fora del centre per al que s’està nomenat, exceptuant el personal sanitari, el qual està obligat si és en forma d’atenció continuada.

Degut a la inicial resistència del personal de diversos centres de la població a fer aquestes hores al CAP Montclar , ens arriben notícies de pressions i amenaces velades als companys i companyes, així com d’acusacions d’insolidaritat vers al personal de Montclar, que en cas de negativa per part dels companys i companyes d’altres centres haurien de cobrir exclusivament el servei. En aquest sentit, volem remarcar que el problema no ha estat creat pel personal dels altres centres, sinó per la Direcció del SAP i d’alguna direcció, que han liderat el projecte. Aquesta maniobra, si és certa no diu gaire res de bo de qui la està fent córrer.

Aquesta Secció Sindical ha escrit una carta a la Direcció del SAP per donar a conèixer la nostra posició i per demanar un tracte equitatiu per al personal GiS, ja sigui oferint el cobrament d’aquest servei per atenció continuada com la resta del personal o d’altres ofertes de millora que es podrien pactar amb les persones afectades i els seus representants. Fes clic ací per llegir la carta.

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada