dijous, 31 d’octubre del 2013

Els sous dels alts càrrecs del CatSalut


dimarts, 29 d’octubre del 2013


El Govern de la Generalitat vol continuar retallant i busca complicitats
CCOO exigeix al Govern el manteniment del poder adquisitiu i de les pagues, el restabliment de les plantilles, la contractació dels interins i substituts amb el 100% de jornada i salari i la renegociació de les condicions de treball en els pressupostos del 2014

Ahir a la tarda s’ha tornat a reunir la MGNFP (Mesa General de Negociació de la Funció Pública), en què l’Administració ha presentat als sindicats un document sobre “altres mesures temporals de reducció de la despesa de personal per al 2014”.

Amb aquest document, el Govern simula una negociació que vol donar ja per tancada, per ocultar allò que vol fer: noves retallades als empleats i a les empleades públics.
El Govern pretén que els sindicats acordin referendar la resolució del Parlament per “mantenir el poder adquisitiu”, quan aquesta resolució no compromet cap millora i sí que incorpora una nova pèrdua d’una paga sencera.
A la proposta d’acord, el Govern incorpora com a novetat la reducció d’un 15% del sou del personal interí. La novetat és que aquesta mesura era per dos anys (acabava a principis del 2014) i ara la volen perllongar durant tot l’any.
El passat 26 de setembre, una resolució del Parlament de Catalunya aprovada pels grups parlamentaris de CiU i d'ERC establia que "es negociarà l’establiment dels mecanismes necessaris per garantir que els treballadors públics no perdin poder adquisitiu el 2014”.

CCOO entén que l’única manera de garantir el poder adquisitiu dels empleats i les empleades públics, greument erosionat els últims anys, seria cobrar totes les pagues i incrementar-les segons l’IPC.

CCOO denuncia la confosa proposta del Govern de “no perdre poder adquisitiu” el 2014 i no acceptarà noves retallades.

El Govern segueix incomplint la resolució del Parlament i aprofundeix en el maltractament als treballadors i treballadores públics de Catalunya.

CCOO continuarà treballant amb totes les seves forces en la defensa dels empleats i empleades públics i oposant-se a qui fa recaure sobre ells el pes de les retallades.

dilluns, 28 d’octubre del 2013

Mesa General de la Funció Pública 28/10/2013





CCOO denuncia la progressiva pèrdua de poder adquisitiu dels funcionaris

Valoració de la reunió d'avui de la Mesa General de la Funció Pública

A la reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de la Generalitat de Catalunya feta avui, dilluns 28 d'octubre de 2013 (i que es reprendrà aquesta tarda a les 17'00h), l'Administració ha mantingut diferents propostes de retallades salarials i condicions socials que afecten a aquest col•lectiu: els retallen una paga el 2014, i pretenen vincular la recuperació d'aquesta paga al retorn dels impostos de dipòsits bancaris, i fan una declaració de voluntat de que no perdran el poder adquisitiu de 2014.

De fet, es vinculen les retribucions dels funcionaris a les disputes que puguin tenir entre el Govern de la Generalitat i el Govern central i per això des de CCOO demanem al Govern català que exerceixi la seva capacitat de govern amb els instruments propis de gestió.

El sindicat critica que es faci una declaració ambigua sobre la no pèrdua de poder adquisitiu entre 2013 i 2014, que podria suposar un augment de només 5 euros per a persones que cobren 1.000 euros al mes.

CCOO denuncia que no arribarà a acords sobre propostes basades en preteses bones voluntats sinó sobre propostes concretes que millorin les condiciones retributives i sociolaborals dels treballadors i treballadores de la Generalitat.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 28 d'octubre de 2013

Mesa General de la Funció Pública 25/10/2013


MESA SECTORIAL SANITAT +retallades


divendres, 25 d’octubre del 2013

Mobilitat voluntària ICS



dimarts, 22 d’octubre del 2013

Les TIC a l'ICS


diumenge, 20 d’octubre del 2013

El cribratge i la gestió de la demanda a l'ICS

Una nena mor després de ser atesa per una administrativa i esperar dues hores a urgències
DRETSSOCIALS
LES ALTRES VEUS / @LESALTRESVEUS | 20/10/2013
Segons la nota de premsa distribuïda pels pares de la nena morta el dijous al matí al CAP de Montcada Centre, la nena va acudir fins a tres dies (14, 16 i 17 d’octubre) al servei d’urgències de l’ambulatori perquè fos tractada d’un episodi febril. La nena va ser visitada en dues ocasions els dies anteriors a la seva mort, sense que aquestes visites fessin que l’estat de salut de la nena millorés. Encara no es coneixen les causes de l’aturada cardíaca.
Dijous 17 d'octubre a les 08:55 h, la mare i la nena, entraven per la porta de l’ambulatori per ser visitades, després de ser valorades pel personal administratiu del CAP, la nena no va ser visitada fins a dues hores després, a les 10:40 h. La nena moria pocs minuts després d’entrar a la consulta mèdica, a les 10:47 h. Amargament, la família es queixa que la valoració mèdica recaigués sobre personal administratiu i no sobre personal mèdic, alhora que demana un servei d’urgències de 24h a Montcada i Reixac. +Info

Antifrau demana a la Generalitat més control dels alts càrrecs


Josep Maria Padrosa, ‘número dos’ de Sanidad, tardó 21 meses en declarar sus actividades, bienes e intereses
foton

Padrosa había sido director general de ese conglomerado empresarial desde diciembre de 2002 hasta su nombramiento como número dos de la sanidad catalana. EL PAÍS destapó el caso el pasado 20 de junio y la Oficina Antifraude de Cataluña (OAC) abrió entonces una investigación que ha concluido en archivo al considerar que no existen indicios de delito. Ahora se ha sabido que hasta que no se abrió esa investigación, Padrosa no revocó los poderes mercantiles que tenía en Corporación Fisiogestión.+Info

dijous, 17 d’octubre del 2013

Mobilitat voluntària ICS


diumenge, 13 d’octubre del 2013

L'ICS ha reduït la seva plantilla en més de 5.000 treballadors des de 2010

El ICS ha reducido su plantilla en más de 5.000 trabajadores desde 2010

Los recortes para 2013 son los más duros desde el inicio del tijeretazo sanitario

Los duros recortes aplicados por la Generalitat al Instituto Catalán de la Salud (ICS) —de hasta el 20% en la red de atención primaria en los últimos tres años— han tenido gran impacto sobre los trabajadores. La mayor empresa pública de Cataluña, encargada de la gestión de ocho grandes hospitales y 288 ambulatorios, ha sufrido un tijeretazo en la plantilla de más de 5.000 personas entre junio de 2010 y el mismo mes de 2013. Solo este año, el tercero de la oleada de recortes impuesta por el Departamento de Salud, el ICS ha perdido 1.537 empleos (el 4% del total) en cifras del mes de agosto. +Info

dimecres, 9 d’octubre del 2013

Presentació IV Jornada Dinamitzadors PRL a Costa de Ponent

dilluns, 7 d’octubre del 2013

Jornada Mundial del Treball Digne